Grintuss

Пътят, който измина Aboca, за да разработи MeliLax, започва от изучаването на историческите текстове, съхранявани в Bibliotheca Antiqua на Aboca Museum – едно „ковчеже“ с около 1000 печатни тома, издадени между ХVІ и началото на ХХ век.

Благодарение на историческите изследвания Aboca успя да преоткрие многобройните предимства за здравето на човека, които могат да произтекат от използването на пчелния мед – още от древни времена за населението на Средиземноморския басейн пчелният мед е представлявал „основно лечебно вещество“.

Той е бил толкова ценен, че придобил божествена значимост: вярвало се, че медът се стича от небето, а пчелата го събира, за да го дари на хората.

Прилагането му по ректален път датира от 1500 г. пр.Хр. – още тогава египтяните използвали свещички, съдържащи мед. Хиляда години по-късно Хипократ описва супозитории с анасон, смирна, козя лой и мед. Историята сочи, че Хипократ е използвал също и клизми на основата на мед като слабително средство и за пречистване.

Тълкувайки историческите свидетелства в светлината на най-задълбочените нови научни разработки и служейки си с модерни аналитични методи, Aboca успя да валоризира и да потвърди свойствата на пчелния мед. Благодарение на използваните авангардни технологии тя съумя да развие потенциала на тази ценна суровина, като създаде една иновативна микроклизма

AbocaПрочетете внимателно предупрежденията и инструкциите за употреба

Aboca Grintuss