Grintuss

Още от първите месеци живот и през цялото детство могат да възникнат ситуации, улесняващи появата на запека, дори да е временен. Обикновено проблемът се решава от само себе си в рамките на няколко месеца, но става причина за постоянно безпокойство от страна на родителите, тъй като детето често реагира с пристъпи на истеричен плач.

Причините, които водят до запек могат да са различни: неспособност за отпускане аналния сфинктер, вид на храната (например преминаването от майчино към адаптирано мляко), включване на първите твърди храни, недостатъчен прием на фибри (малко плодове и зеленчуци) или вода. Други критични моменти могат да са пътуванията и болестите като високата температура, която обезводнява детето.

На възраст от 2 до 4 години често самите деца се съпротивляват на нуждата от изхождане и съзнателно задържат изпражненията, дори за няколко дни. Това води до допълнително изсъхване на изпражненията, които поради твърдостта си се изхвърлят по-трудно и с болка в момента на преминаване през ануса. Така се създава един порочен кръг, тъй като детето запомня болката, изпитана при дефекация и задържа още повече изпражненията в стремежа си да я избегне.

Когато трябва да се помогне на новородени и деца със стимул, улесняващ освобождаването на червата, добре е да разполагаме с продукт с очистително действие, но който същевременно да предпазва и успокоява ректалната лигавица.

Локалното действие на MeliLax Pediatric позволява запекът да бъде лекуван и в тази деликатна възраст. 

КОГА МОЖЕ ДА СЕ СЧИТА, ЧЕ ДЕТЕТО ИМА ЗАПЕК?

Когато изпражненията са сухи и твърди и се отделят рядко (по-малко от 3 пъти седмично) със затруднения и болка.

AbocaПрочетете внимателно предупрежденията и инструкциите за употреба

Aboca Grintuss